Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwągłębia smaku wydobywana jest z niego marynata - delikatna, słodkawa z nie za duża ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona "Leśnych Skarbów". Piękny, jasny, dorodny kusi swoim słodkawym orzechowym smakiem, jego marynata jest krystalicznie czysta i również tak wyjątkowo smakuje w połączeniu z naszym Borowikiem.
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd, jego maślany smak i aromat znany jest wszystkim amatorom "Leśnych Skarbów".
Kurka - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodzniej a tutaj znajduje się nasza firma.
Nameko - przez wielu zwane również "hodowlaną opieńką". Grzyb który w Niemczech zyskał wielu sympatyków, stając się po Kurce drugim najpopularniejszym produktem.
Maślak - w takiej wersji, spokojnie naszego Maślaka moglibyśmy nazwać Maślak Nadzwyczajny, drobne z równo przyciętymi nóżkami, maślanie żółte pochodzą z sosnowych lasów Puszczy Knyszyńskiej.
Kurka Premium - wybieramy tutaj tylko najmniejsze i najbardziej chrupkie Kurki, te słoiczki powstają zawsze z pierwszym wysypem Kurek.
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona "Leśnych Skarbów". Piękny, jasny, dorodny kusi swoim słodkawym orzechowym smakiem, jego marynata jest krystalicznie czysta i również tak wyjątkowo smakuje w połączeniu z naszym Borowikiem.
Borowik - "Król Leśnych Skarbów" w prawdziwie królewskiej odsłonie, za każdym razem dokładnie oczyszczony, wielokrotnie sortowany, tak by do Państwa po wysuszeniu, trafiły jedynie grzyby równie wysokiej jakości jak te które byłyby zbierane własnoręcznie.
Maślak Zwyczajny - nie wiele osób wie, że suszony Maślak należy do najbardziej aromatycznych "Leśnych Skarbów". Jego maślany aromat, dzięki procesowi suszenie jest jeszcze bardziej uwydatniony.
Leśne Skarby - Pieczarka Biała - bardzo ciekawa i lekka w smaku alternatywa dla grzybów leśnych, dzięki procesowi suszenia odkrywamy jej zupełnie inny głębszy aromat.
W stałej ofercie zawsze oprócz maślaka mamy jeszcze jeden gatunek zakonserwowany właśnie w ten sposób, na ten możemy Państwu zaproponować : Mieszanka orientalna Trifolati
Kurki - "salone lisiczki" to prawdziwy rarytas, tutaj używamy głównie większych dojrzałych owocników, gdyż niezbędnym elementem prawidłowego solenia grzybów jest puszczenie przez nich zawartego w nich soku, młode drobne kurki nie mają jeszcze w sobie tyle soku by mogły być solone.
Borowiki - Królewskie "Leśne Skarby" w tej formie nadal smakują wyjątkowo szlachetnie.
Maślaki - to grzyby bardzo powszechnie występujące na terenach dawnych Kresów Wschodnich, na Białorusi, czy na Ukrainie, do solenia nadają się wręcz idealnie gdyż są to grzyby o bardzo dużej zawartości soku, dzięki czemu solone przetwory na ich bazie są naprawdę znakomite i pełne aromatu.
W zalewie naturalnej
Rydze - tradycja solenia grzybów rozpoczęła się właśnie od Rydzy, ten gatunek grzyba doskonale nadaje się do takiego przyrządzenia.