Najbardziej znanym sposobem przyrządzania grzybów w kuchni polskiej jest ich marynowanie.
Ta wielowiekowa tradycja pozwala nam cieszyć się pełnym smakiem grzybów zawsze gdy mamy na to chęć.
Nasza zalewa ma charakterystyczny lekko słodko-octowy smak, zbliżony ale nieco inny przy każdym gatunku grzybka.
Nasze marynaty "Leśne Skarby" dopracowujemy dla Państwa już od 25 lat. Teraz te same dobrze znane "Leśne Skarby" w nowej odsłonie. Ładniejsze na zewnątrz a równie dobre w środku.
Święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc, imieniny, bankiet czy letni grill - za każdym razem smakują równie znakomicie.
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona "Leśnych Skarbów". Piękny, jasny, dorodny kusi swoim słodkawym orzechowym smakiem, jego marynata jest krystalicznie czysta i również tak wyjątkowo smakuje w połączeniu z naszym Borowikiem.
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd, jego maślany smak i aromat znany jest wszystkim amatorom "Leśnych Skarbów".
Kurka - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodzniej a tutaj znajduje się nasza firma.
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwa głębia smaku wydobywa z niego marynata - delikatna, słodkawa z nie za dużą ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.
Rydz - cytując "Pana Tadeusza" -"wszyscy dybią na Rydza, ten wzrostem skromniejszy, i mniej sławny w piosenkach, za to najsmaczniejszy"
Klasyczne grzyby leśne - Borowik, Kurka, Maślak w połączeniu z pikantną i wyrazistą zalewą octową to doskonałe tradycyjne zestawienie znane z rejonów południowego Podlasia.
Nameko - przez wielu zwane również "hodowlaną opieńką". Grzyb który w Niemczech zyskał wielu sympatyków, stając się po Kurce drugim najpopularniejszym produktem.