Ostatnio przeglądane
Klasyczne grzyby leśne - Borowik,...
Nowe
Klasyczne grzyby leśne - Borowik, Kurka, Maślak w połączeniu z pikantną i wyrazistą zalewą octową to doskonałe tradycyjne zestawienie znane z rejonów południowego Podlasia.
Klasyczne grzyby leśne - Borowik, Kurka, Maślak w połączeniu z pikantną i wyrazistą zalewą octową to doskonałe tradycyjne zestawienie znane z rejonów południowego Podlasia.
Każda miejscowość w tych rejonach ma swoją unikatową recepturą dla grzybów marynowanych, inny smak odnajdą Państwo w Mielniku, inny w Drohiczynie inny w okolicach Siemiatycz.
Nasza receptura została opracowana na bazie starego przepisu odnalezionego w pałacu w Korczewie, podobno grzybami zrobionymi w taki sposób raczył się tam sam Cyprian Kamil Norwid....
Skład | Grzyby w zmiennych proporcjach: kurki (Chanterelle), maślaki zwyczajne (Suillus Luteus), borowiki szlachetne (Boletus Edulis), woda,ocet spirytusowy,cukier,cebula, marchew,papryka, sól, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, gorczyca, pieprz naturalny ziar |
Wartość energetyczna | 246kj/58kcal |
Tłuszcz | 0,6g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany | 8,6g |
w tym cukry | 8,5g |
Błonnik | 3,1g |
Białko | 3,1g |
Sól | 0,71g |
* - pola wymagane
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.