Borowiki - zakonserwowane w ten sposób wystarczy odcedzić z zalewy i są gotową bazą do zup, sosów czy innych dań.
Maślaki - jedynie całe kapelusze z równo przyciętymi nóżkami po odsączeniu, smażymy na maśle z dodatkiem białego wina i rozmarynu, lub dusimy z cebulką i koprem..
Opieńki - nasze Opieńki wprost z Puszczy Białowieskiej najlepiej smakują w towarzystwie smażonych jajek, takie śniadanie zawsze jadał ostatni Car Rosji Mikojał II przebywający na polowaniach w Białowieży.
W zalewie naturalnej
Kurki - nasze najładniejsze Podlaskie "Leśne Skarby" - kurki przygotowane w ten sposób są powszechnie dostępne w Niemczech, Włoszech, Francji, Szwajcarii, Szwecji czy Austrii.
Podgrzybki - tylko całe kapelusze, na bazie których po odsączeniu z wody można zrobić najsmaczniejszą zupę podgrzybkową lub podgrzybki w śmietanie.
"Leśne Skarby" w puszkach w lekko osolonej zalewie naturalnej stanowią doskonałą bazę do dań, które przyrządzają Państwo w domu.
Ten sposób konserwacji pozwala poczuć zapach i smak grzybów zawsze wtedy, gdy w lasach nie znajdą Państwo grzybów świeżych.
Grzyby w zalewie naturalnej nie wymagają dodatkowej obróbki, są przygotowane do użycia w Państwa kuchni.
Nasze "Leśne Skarby" przetworzone w ten sposób trafiają do sklepów i na stoły w całej Europie i do wielu krajów na całym świecie.
W swojej ofercie mamy puszki w wielu rozmiarach, począwszy od najmniejszych kilkudziesięciu gramowych do nawet takich w których znajduje się kilka kilogramów .