Borowik - "Król Leśnych Skarbów" w prawdziwie królewskiej odsłonie, za każdym razem dokładnie oczyszczony, wielokrotnie sortowany, tak by do Państwa po wysuszeniu, trafiły jedynie grzyby równie wysokiej jakości jak te które byłyby zbierane własnoręcznie.
Maślak Zwyczajny - nie wiele osób wie, że suszony Maślak należy do najbardziej aromatycznych "Leśnych Skarbów". Jego maślany aromat, dzięki procesowi suszenie jest jeszcze bardziej uwydatniony.
Leśne Skarby - Pieczarka Biała - bardzo ciekawa i lekka w smaku alternatywa dla grzybów leśnych, dzięki procesowi suszenia odkrywamy jej zupełnie inny głębszy aromat.
Leśne Skarby - Podgrzybek Brunatny - „Grzyb o najbardziej polskim charakterze” - głębie jego aromatu najbardziej czujemy po wysuszeniu, niezastąpiony w wielu daniach Polskiej Kuchni, w wielu rejonach Polski swoją popularnością nie ustępuje nawet Borowikowi Szlachetnemu.
Leśne Skarby - Kurki - „Bogactwo Podlasia i Mazur” - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodniej a tutaj znajduje się nasza firma. Suszone mogą stanowić baze do wielu wspaniałych dań.
Leśne Skarby - Koźlarz Czerwony/Koźlarz Babka - „Babka, Kozak czy Podbrzeźniak - ten grzyb lokalnie ma wiele różnych nazw, występuje najczęściej w lasach liściastych, a te znajdują się w całej Polsce. Jego smak można określić jako „typowo grzybowy” stąd wynika jego szerokie zastosowanie do zupy czy sosów.
Leśne Skarby- Mieszanka grzybów leśnych suszonych, drobno krojonych(podgrzybek, borowik, maślak, koźlarz)
Grzyby suszone w Kuchni Polskiej królują zawsze w okolicach Świąt Bożego Narodzenia, ale również i Wielkanocy. Każdy grzybiarz ma w swoim domku kilka woreczków własnoręcznie zebranych i ususzonych podczas ostatniego lata grzybów.
Jednak dla tych, którzy nie byli w lesie, lub nie znaleźli odpowiednich okazów, obowiązkową pozycją są nasze grzyby suszone marki "Leśne Skarby", bo kto jest w stanie sobie wyobrazić prawdziwe Święta bez grzybów suszonych?
Teraz proponujemy Państwu te same znane i lubione od 25 lat suszone grzyby marki "Leśne Skarby" w nowym opakowaniu - wygodnym i zamykanym woreczku, tak abyście mogli Państwo cieszyć się aromatycznym zapachem przy każdym kolejnym otwarciu tego samego woreczka.
By uzyskać 1 kilogram grzybów suszonych potrzeba nawet do 12 kilogramów grzybów świeżych. Dlatego po odpowiednim przygotowaniu- pełna instrukcja poniżej, proces przebiega w odwrotną stronę, dzięki wodzie uzyskują z woreczka 20 g nawet do 200 g grzybów a z woreczka 40 g nawet do 400 g.