Ostatnio przeglądane
Podgrzybek - to numer jeden wśród...
Nowe
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwą
głębia smaku wydobywana jest z niego marynata - delikatna, słodkawa z nie za duża ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwą
głębia smaku wydobywana jest z niego marynata - delikatna, słodkawa z nie za duża ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.
Ceniony jest za aromat, smak, kolor oraz jędrność. Jego popularność w Polsce docenili nawet Rosjanie którzy nazywają podgrzybka - "Polski Grib", Niemcy natomiast docenili jego kasztanowy smak i nazywają go grzybem kasztanowatym ( "Maronen" )
Występuje bardzo obficie późnym latem oraz przez całą jesień, możemy go spotkać w całej Polsce,
jednakże najładniejsze i najzdrowsze okazy pochodzą z kilku miejsc w kraju min. Borów Tucholskich, Brusów czy Puszczy Piskiej.
Skład | Podgrzybki brunatne, (Imrelia badia), woda,ocet spirytusowy,cukier,cebula, marchew, sól, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, gorczyca, pieprz naturalny ziarnisty, liść laurowy |
Wartość energetyczna | 184kj/44kcal |
Tłuszcz | 0,4g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany | 6,8g |
w tym cukry | 6,6g |
Błonnik | 1,6g |
Białko | 2,4g |
Sól | 0,72g |
* - pola wymagane
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.