Ostatnio przeglądane
Kurki - "salone lisiczki" to...
Nowe
Kurki - "salone lisiczki" to prawdziwy rarytas, tutaj używamy głównie większych dojrzałych owocników, gdyż niezbędnym elementem prawidłowego solenia grzybów jest puszczenie przez nich zawartego w nich soku, młode drobne kurki nie mają jeszcze w sobie tyle soku by mogły być solone.
Kurki - "salone lisiczki" to prawdziwy rarytas, tutaj używamy głównie większych dojrzałych owocników, gdyż niezbędnym elementem prawidłowego solenia grzybów jest puszczenie przez nich zawartego w nich soku, młode drobne kurki nie mają jeszcze w sobie tyle soku by mogły być solone.
Skład | Solone kurki (pieprznik jadalny- Cantharellus Cibarius), woda, sól, koper, czosnek, liśc laurowy, ziele angielskie, kwasek cytrynowy, kwas l-askorbinowy, aromat. |
Wartość energetyczna | 66 kJ/ 16 kcal |
Tłuszcz | 0,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1g |
Węglowodany | 0,2g |
w tym cukry | 0,1g |
Błonnik | 1,7g |
Białko | 1,7g |
Sól | 2,5g |
* - pola wymagane
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.