Ostatnio przeglądane
Maślak - jako grzyb bardzo częsty i...
Nowe
Maślak - jako grzyb bardzo częsty i urodzajnie występujący na terenach Podlasia, Wileńszczyzny, Polesia czy na Ziemi Lwowskiej tradycyjnie to głównie ten gatunek jest poddawany kiszeniu.
Maślak - jako grzyb bardzo częsty i urodzajnie występujący na terenach Podlasia, Wileńszczyzny, Polesia czy na Ziemi Lwowskiej tradycyjnie to głównie ten gatunek jest poddawany kiszeniu.
Doskonale komponuje się jego delikatny maślany smak z przyprawami użytymi do jego kiszenia min. koprem i chrzanem.
Skład | Maslaki zwyczajne (Suillus Luteus), woda, sól, regulator kwasowości- kwas cytrynowy E330, przeciwutleniacz- kwas l-askorbinowy, E300, czosnek, chrzan, pieprz czarny ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, koperek. |
Wartość energetyczna | 119 kJ/ 29 kcal |
Tłuszcz | 0,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany | 4,7g |
w tym cukry | <0,5g |
Błonnik | 3,9g |
Białko | 2,6g |
Sól | 0,33g |
* - pola wymagane
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.