Podgrzybki - na terenach kresowych skąd wywodzi się tradycja solenia grzybów.
Maślaki - to grzyby bardzo powszechnie występujące na terenach dawnych Kresów Wschodnich, na Białorusi, czy na Ukrainie, do solenia nadają się wręcz idealnie gdyż są to grzyby o bardzo dużej zawartości soku, dzięki czemu solone przetwory na ich bazie są naprawdę znakomite i pełne aromatu.
Rydze - tradycja solenia grzybów rozpoczęła się właśnie od Rydzy, ten gatunek grzyba doskonale nadaje się do takiego przyrządzenia.
Opieńki - to grzyby bardzo cenione w Polsce, jednak najwięcej ich smakoszy znajdziemy zarówno w Polsce jak i w innych krajach na wschód o Bugu, ich wersja solona jest powszechnie znana i lubiana.
Nameko - oprócz grzybów leśnych w ten sposób również przygotowujemy popularne na całym świecie min. "hodowlane opieńki", te grzyby dzięki pięknemu złocistemu kolorowi, przyciągają wzrok naszych klientów już z daleka.
Shi- take - to chyba najbardziej popularne po pieczarkach grzyby w USA, cenione zarówno za smak, jak i za bogactwo składników odżywczych, mówi się, że ich regularne spożywanie pozwala nie tylko zatrzymać procesy starzenia, ale nawet cofnąć czas o kilka lat.
Boczniak - to delikatny i coraz bardziej popularny grzyb, należy go solić i przyrządzać w bardzo umięjętny sposób, gdyż sam w sobie nie zawiera dużo "soków"
Pieczarka - w naszym słoiku znajdą Państwo jedynie pieczarki od zaprzyjaźnionego producenta z okolic Międzyrzecza Podlaskiego, stąd mamy pełną gwarancję, że są one najwyższej jakości i w pełni naturalne.
Mieszanka grzybowa - to połączenie leśnych maślaków oraz bardzo popularnych grzybów - nameko i shiitake, wymieszane w równych proporcjach stanowią świetną kolorową przekąskę dla wszystkich zwolenników grzybów solonych.
Borowiki - zakonserwowane w ten sposób wystarczy odcedzić z zalewy i są gotową bazą do zup, sosów czy innych dań.
Maślaki - jedynie całe kapelusze z równo przyciętymi nóżkami po odsączeniu, smażymy na maśle z dodatkiem białego wina i rozmarynu, lub dusimy z cebulką i koprem..
Opieńki - nasze Opieńki wprost z Puszczy Białowieskiej najlepiej smakują w towarzystwie smażonych jajek, takie śniadanie zawsze jadał ostatni Car Rosji Mikojał II przebywający na polowaniach w Białowieży.
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona "Leśnych Skarbów". Piękny, jasny, dorodny kusi swoim słodkawym orzechowym smakiem, jego marynata jest krystalicznie czysta i również tak wyjątkowo smakuje w połączeniu z naszym Borowikiem.
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona "Leśnych Skarbów". Piękny, jasny, dorodny kusi swoim słodkawym orzechowym smakiem, jego marynata jest krystalicznie czysta i również tak wyjątkowo smakuje w połączeniu z naszym Borowikiem.
Kurka - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodzniej a tutaj znajduje się nasza firma.
Kurka - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodzniej a tutaj znajduje się nasza firma.
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd, jego maślany smak i aromat znany jest wszystkim amatorom "Leśnych Skarbów".
Kurka - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodzniej a tutaj znajduje się nasza firma.
Kurki - nasze najładniejsze Podlaskie "Leśne Skarby" - kurki przygotowane w ten sposób są powszechnie dostępne w Niemczech, Włoszech, Francji, Szwajcarii, Szwecji czy Austrii.