Ostatnio przeglądane
Smak tych owoców jest wyjątkowo...
Nowe
Smak tych owoców jest wyjątkowo nietuzinkowy – delikatnie kwaskawy, ale dzięki temu bardzo świeży i orzeźwiający.
Czerwone porzeczki zawierają antyoksydanty i dużą ilość witaminy C. Wzmacniają odporność i zmniejszają ryzyko miażdżycy. W medycynie ludowej czerwona porzeczka znana jest jako środek napotny, obniżający temperaturę i łagodnie przeczyszczający, dlatego też jej spożywanie jest zalecane podczas anginy, grypy czy przeziębienia. Zarówno czarne jak i czerwone porzeczki doskonale nadają się do deserów.
Skład | Czerwone porzeczki, woda, cukier. |
Wartość energetyczna | 287 kJ/ 68 kcal |
Tłuszcz | 0,4g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany | 15g |
w tym cukry | 13g |
Błonnik | 0,9g |
Białko | 0,6g |
Sól | <0,01g |
* - pola wymagane
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.