Ostatnio przeglądane
Maślak - nazwa tego bardzo...
Nowe
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd, jego maślany smak i aromat znany jest wszystkim amatorom "Leśnych Skarbów".
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd, jego maślany smak i aromat znany jest wszystkim amatorom "Leśnych Skarbów".
Przyrządzamy go również w delikatnej zalewie octowej, jednakże nieco inne proporcję cukru, soli oraz przypraw wydobywają jego delikatne, maślane atuty.
Do naszych słoików wybieramy tylko zdrowe i jędrne kapelusze, tak byście Państwo byli w pełni usatysfakcjonowani zarówno ze smaku jak i z jędrności owocnika.
Maślak znany również jako maśluk, maślarz, sośniak czy pępek bardzo obficie przyozdabia nasze lasy w drugiej połowie lata oraz jesienią. Najczęściej spotykany w nizinnych lasach iglastych na terenie całej Polski.
Skład | Maślaki zwyczajne (Suillus Luteus), woda, cukier, ocet, sól, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, koper, czosnek, kwasek cytrynowy. |
Wartość energetyczna | 246 kJ/ 58 kcal |
Tłuszcz | 0,6g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany | 8,6g |
w tym cukry | 58,5g |
Błonnik | 3,1g |
Białko | 3,1g |
Sól | 0,71g |
* - pola wymagane
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.