Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona...
Borowik - "Król Leśnych Skarbów" w prawdziwie królewskiej odsłonie, za...
Rydze - tradycja solenia grzybów rozpoczęła się właśnie od Rydzy, ten...
Leśne Skarby - Podgrzybek Brunatny - „Grzyb o najbardziej polskim...
Żurawina do mięsa - to nasz najsłodszy sukces - pilnie strzeżona...
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w...
Nameko - przez wielu zwane również "hodowlaną opieńką". Grzyb który w...
Opieńka - można by rzecz to kolejna "specjalność zakładu" pochodząca...
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd,...
Rydz - cytując "Pana Tadeusza" -"wszyscy dybią na Rydza, ten wzrostem...
Lasy kryją w sobie różne dobrodziejstwa, które można w ciekawy sposób wykorzystać, np. jeżyny. Przetwory z jeżyn są przepyszne!
Mieszanka owoców, czarne porzeczki, czerwone porzeczki, truskawki, jeżyny i wiśnie, smakują doskonale przy połączeniu wszystkich powyższych smaków – gdy nie mogą się Państwo zdecydować, który z owoców jest waszym ulubionym, ten produkt to najlepsze rozwiązanie.
Malina w syropie to propozycja dla wielbicieli owocowych słodkości. Doskonałe przez cały rok, ale zwłaszcza polecane jesienią i zimą.
Jagody w syropie Leśne Skarby to wyselekcjonowane, recznie zabrane jagody, z polskich lasów, zanurzone w delikatnej, cukrowej zalewie.
Smak tych owoców jest wyjątkowo nietuzinkowy – delikatnie kwaskawy, ale dzięki temu bardzo świeży i orzeźwiający.
Syrop z czarnej porzeczki posiada charakterystyczny dla dojrzałych owoców czarnej porzeczki smak i zapach oraz ciemnopurpurową barwę.
Leśne Skarby - Koźlarz Czerwony/Koźlarz Babka - „Babka, Kozak czy Podbrzeźniak - ten grzyb lokalnie ma wiele różnych nazw, występuje najczęściej w lasach liściastych, a te znajdują się w całej Polsce. Jego smak można określić jako „typowo grzybowy” stąd wynika jego szerokie zastosowanie do zupy czy sosów.
Leśne Skarby - Kurki - „Bogactwo Podlasia i Mazur” - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodniej a tutaj znajduje się nasza firma. Suszone mogą stanowić baze do wielu wspaniałych dań.
Leśne Skarby - Podgrzybek Brunatny - „Grzyb o najbardziej polskim charakterze” - głębie jego aromatu najbardziej czujemy po wysuszeniu, niezastąpiony w wielu daniach Polskiej Kuchni, w wielu rejonach Polski swoją popularnością nie ustępuje nawet Borowikowi Szlachetnemu.
Klasyczne grzyby leśne - Borowik, Kurka, Maślak w połączeniu z pikantną i wyrazistą zalewą octową to doskonałe tradycyjne zestawienie znane z rejonów południowego Podlasia.
Rydz - cytując "Pana Tadeusza" -"wszyscy dybią na Rydza, ten wzrostem skromniejszy, i mniej sławny w piosenkach, za to najsmaczniejszy"
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwa głębia smaku wydobywa z niego marynata - delikatna, słodkawa z nie za dużą ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.