Borowik - "Król Leśnych Skarbów" w prawdziwie królewskiej odsłonie, za...
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona...
Leśne Skarby - Podgrzybek Brunatny - „Grzyb o najbardziej polskim...
Rydz - cytując "Pana Tadeusza" -"wszyscy dybią na Rydza, ten wzrostem...
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd,...
Żurawina do mięsa - to nasz najsłodszy sukces - pilnie strzeżona...
Malina w syropie to propozycja dla wielbicieli owocowych słodkości....
Jagody w syropie Leśne Skarby to wyselekcjonowane, recznie zabrane...
Leśne Skarby - Kurki - „Bogactwo Podlasia i Mazur” - najładniejsze i...
Borowik - tylko całe w pełni zdrowe, ręcznie wyselekcjonowane owocniki, które są nie większe niż 4-5 cm znajdziecie Państwo w naszych słoikach Premium.
Smak tych owoców jest wyjątkowo nietuzinkowy – delikatnie kwaskawy, ale dzięki temu bardzo świeży i orzeźwiający.
Leśne Skarby - Koźlarz Czerwony/Koźlarz Babka - „Babka, Kozak czy Podbrzeźniak - ten grzyb lokalnie ma wiele różnych nazw, występuje najczęściej w lasach liściastych, a te znajdują się w całej Polsce. Jego smak można określić jako „typowo grzybowy” stąd wynika jego szerokie zastosowanie do zupy czy sosów.
Leśne Skarby - Pieczarka Biała - bardzo ciekawa i lekka w smaku alternatywa dla grzybów leśnych, dzięki procesowi suszenia odkrywamy jej zupełnie inny głębszy aromat.
Żurawina do mięsa - naszą podobno najsmaczniejszą w Polsce Żurawinę do mięsa "Leśne Skarby" przedstawiamy również w wersji niepasteryzowanej.
Kurka Premium - wybieramy tutaj tylko najmniejsze i najbardziej chrupkie Kurki, te słoiczki powstają zawsze z pierwszym wysypem Kurek.
Maślaki po kaszubsku to unikalna receptura prosto z Borów Tucholskich - to jest coś, co musicie spróbować w tym sezonie!
W zalewie naturalnej
Maślak - jako grzyb bardzo częsty i urodzajnie występujący na terenach Podlasia, Wileńszczyzny, Polesia czy na Ziemi Lwowskiej tradycyjnie to głównie ten gatunek jest poddawany kiszeniu.
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona "Leśnych Skarbów". Piękny, jasny, dorodny kusi swoim słodkawym orzechowym smakiem, jego marynata jest krystalicznie czysta i również tak wyjątkowo smakuje w połączeniu z naszym Borowikiem.
Maślaki - to grzyby bardzo powszechnie występujące na terenach dawnych Kresów Wschodnich, na Białorusi, czy na Ukrainie, do solenia nadają się wręcz idealnie gdyż są to grzyby o bardzo dużej zawartości soku, dzięki czemu solone przetwory na ich bazie są naprawdę znakomite i pełne aromatu.
Podgrzybek - nasz najpopularniejszy grzybek tym razem w postaci jedynie "czarnych łebków", kapelusze o średnicy do 2-3 cm, wyglądają w tym słoiku wprost bajkowo, ten głównie pochodzi z urodzajnych lasów Wielkopolski.
Borowiki - Królewskie "Leśne Skarby" w tej formie nadal smakują wyjątkowo szlachetnie.
Podgrzybki po kaszubsku to unikalna receptura prosto z Borów Tucholskich - to jest coś, co musicie spróbować w tym sezonie!
Mieszanka grzybowa - to połączenie leśnych maślaków oraz bardzo popularnych grzybów - nameko i shiitake, wymieszane w równych proporcjach stanowią świetną kolorową przekąskę dla wszystkich zwolenników grzybów solonych.