Borowik - "Król Leśnych Skarbów" w prawdziwie królewskiej odsłonie, za...
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona...
Leśne Skarby - Podgrzybek Brunatny - „Grzyb o najbardziej polskim...
Rydz - cytując "Pana Tadeusza" -"wszyscy dybią na Rydza, ten wzrostem...
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd,...
Grzyb Słomkowy - często spotykany rosnący na skraju łąk czy zagajników....
Żurawina do mięsa - to nasz najsłodszy sukces - pilnie strzeżona...
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w...
Kurka - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z...
Leśne Skarby - Kurki - „Bogactwo Podlasia i Mazur” - najładniejsze i...
Borowik - "Król Leśnych Skarbów" w prawdziwie królewskiej odsłonie, za każdym razem dokładnie oczyszczony, wielokrotnie sortowany, tak by do Państwa po wysuszeniu, trafiły jedynie grzyby równie wysokiej jakości jak te które byłyby zbierane własnoręcznie.
Borowik - prawdziwy Król Polskich Lasów - można powiedzieć korona "Leśnych Skarbów". Piękny, jasny, dorodny kusi swoim słodkawym orzechowym smakiem, jego marynata jest krystalicznie czysta i również tak wyjątkowo smakuje w połączeniu z naszym Borowikiem.
Leśne Skarby - Podgrzybek Brunatny - „Grzyb o najbardziej polskim charakterze” - głębie jego aromatu najbardziej czujemy po wysuszeniu, niezastąpiony w wielu daniach Polskiej Kuchni, w wielu rejonach Polski swoją popularnością nie ustępuje nawet Borowikowi Szlachetnemu.
Rydz - cytując "Pana Tadeusza" -"wszyscy dybią na Rydza, ten wzrostem skromniejszy, i mniej sławny w piosenkach, za to najsmaczniejszy"
Maślak - nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd, jego maślany smak i aromat znany jest wszystkim amatorom "Leśnych Skarbów".
Grzyb Słomkowy - często spotykany rosnący na skraju łąk czy zagajników. Największy wysyp można zaobserwować podczas wilgotnego i upalnego lata.
Żurawina do mięsa - to nasz najsłodszy sukces - pilnie strzeżona receptura sprawia, że naszą żurawiną do mięsa "Leśne Skarby" zajadają się klienci w kilkudziesięciu krajach na całym świecie.
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwągłębia smaku wydobywana jest z niego marynata - delikatna, słodkawa z nie za duża ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.
Kurka - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodzniej a tutaj znajduje się nasza firma.
Leśne Skarby - Kurki - „Bogactwo Podlasia i Mazur” - najładniejsze i najsmaczniejsze kurki w Europie pochodzą z Polski Północno-Wchodniej a tutaj znajduje się nasza firma. Suszone mogą stanowić baze do wielu wspaniałych dań.
Borówka do mięsa - pełny ciemnoczerwony kolor, jeszcze pełniejszy smak, dużo małych borówek zatopionych w dżemie sprawia, że jest to klasyczny i kultowy produkt marki "Leśne Skarby".
Maślak Zwyczajny - nie wiele osób wie, że suszony Maślak należy do najbardziej aromatycznych "Leśnych Skarbów". Jego maślany aromat, dzięki procesowi suszenie jest jeszcze bardziej uwydatniony.
Syrop z czarnej porzeczki posiada charakterystyczny dla dojrzałych owoców czarnej porzeczki smak i zapach oraz ciemnopurpurową barwę.
Nameko - przez wielu zwane również "hodowlaną opieńką". Grzyb który w Niemczech zyskał wielu sympatyków, stając się po Kurce drugim najpopularniejszym produktem.
Klasyczne grzyby leśne - Borowik, Kurka, Maślak w połączeniu z pikantną i wyrazistą zalewą octową to doskonałe tradycyjne zestawienie znane z rejonów południowego Podlasia.
Lasy kryją w sobie różne dobrodziejstwa, które można w ciekawy sposób wykorzystać, np. jeżyny. Przetwory z jeżyn są przepyszne!
Smak tych owoców jest wyjątkowo nietuzinkowy – delikatnie kwaskawy, ale dzięki temu bardzo świeży i orzeźwiający.
Leśne Skarby - Koźlarz Czerwony/Koźlarz Babka - „Babka, Kozak czy Podbrzeźniak - ten grzyb lokalnie ma wiele różnych nazw, występuje najczęściej w lasach liściastych, a te znajdują się w całej Polsce. Jego smak można określić jako „typowo grzybowy” stąd wynika jego szerokie zastosowanie do zupy czy sosów.
Opieńki, a właściwie opieńki miodowe, są prawdziwym rarytasem - kiedyś często znajdywane w lasach aktualnie można je spotkać bardzo rzadko.