Maślak Suszony – Naturalny Smak Polskich Lasów w Twojej Kuchni
Podgrzybek Suszony Krojony – Leśna Przyjemność w Twojej Kuchni
Leśne Skarby - Koźlarz Czerwony/Koźlarz Babka - „Babka, Kozak czy Podbrzeźniak - ten grzyb lokalnie ma wiele różnych nazw, występuje najczęściej w lasach liściastych, a te znajdują się w całej Polsce. Jego smak można określić jako „typowo grzybowy” stąd wynika jego szerokie zastosowanie do zupy czy sosów.
Leśne Skarby- Mieszanka grzybów leśnych suszonych, drobno krojonych(podgrzybek, borowik, maślak, koźlarz)
Borowik Drobno Krojony Suszony – Naturalny Smak Lasu w Twojej Kuchni
Podgrzybek Suszony Drobno Krojony – Naturalny Aromat Leśnych Grzybów w Twojej Kuchni
Maślak Suszony Drobno Krojony – Leśny Aromat w Każdym Kęsie
Leśne Skarby - Podgrzybek Brunatny - „Grzyb o najbardziej polskim charakterze” - głębie jego aromatu najbardziej czujemy po wysuszeniu, niezastąpiony w wielu daniach Polskiej Kuchni, w wielu rejonach Polski swoją popularnością nie ustępuje nawet Borowikowi Szlachetnemu.
Podgrzybek Suszony Krojony – Leśna Przyjemność w Twojej Kuchni
Podgrzybek Suszony Krojony – Leśna Przyjemność w Twojej Kuchni
Podgrzybek Suszony Krojony – Leśna Przyjemność w Twojej Kuchni
Maślak Suszony – Naturalny Smak Polskich Lasów w Twojej Kuchni
Maślak Suszony – Naturalny Smak Polskich Lasów w Twojej Kuchni
Grzyby suszone w Kuchni Polskiej królują zawsze w okolicach Świąt Bożego Narodzenia, ale również i Wielkanocy. Każdy grzybiarz ma w swoim domku kilka woreczków własnoręcznie zebranych i ususzonych podczas ostatniego lata grzybów.
Jednak dla tych, którzy nie byli w lesie, lub nie znaleźli odpowiednich okazów, obowiązkową pozycją są nasze grzyby suszone marki "Leśne Skarby", bo kto jest w stanie sobie wyobrazić prawdziwe Święta bez grzybów suszonych?
Teraz proponujemy Państwu te same znane i lubione od 25 lat suszone grzyby marki "Leśne Skarby" w nowym opakowaniu - wygodnym i zamykanym woreczku, tak abyście mogli Państwo cieszyć się aromatycznym zapachem przy każdym kolejnym otwarciu tego samego woreczka.
By uzyskać 1 kilogram grzybów suszonych potrzeba nawet do 12 kilogramów grzybów świeżych. Dlatego po odpowiednim przygotowaniu- pełna instrukcja poniżej, proces przebiega w odwrotną stronę, dzięki wodzie uzyskują z woreczka 20 g nawet do 200 g grzybów a z woreczka 40 g nawet do 400 g.